Moliner coordina amb el sector citrícola castellonenc mesures per a potenciar la comercialització en l’exterior | Diputación de Castellón

Contenido principal | Contingut principal
Facebook Youtube Flickr Twitter           
135 identitats, una província única

Moliner coordina amb el sector citrícola castellonenc mesures per a potenciar la comercialització en l’exterior

13 d’octubre. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, s’ha reunit aquest matí amb el president de l’Associació Professional d’Exportadors de Fruita de la Província (Asociex), Jorge García, amb l’objectiu d’unir esforços i coordinar treballs a l’hora de potenciar la comercialització dels cítrics castellonencs a l’estranger i millorar les expectatives de futur d’un sector clau a la província.

Moliner ha promogut aquesta reunió davant les amenaces que han sorgit per a la producció castellonenca amb mesures internacionals que permeten la competència deslleial, alhora que s’imposen aranzels injustos en alguns mercats que penalitzen la competitivitat dels cítrics castellonencs.

El president del Govern provincial ha consensuat amb Asociex la Declaració institucional que ha impulsat amb tots els grups polítics de la Diputació per a ajudar el sector citrícola. De fet, Jorge García ha recolzat aquesta iniciativa de la Diputació, que busca beneficiar tot el sector i ha agraït “la col·laboració directa de la Diputació i el seu compromís a l’hora d’unir esforços pel sector”.

Locomotora del desenvolupament provincial

Moliner ha destacat el seu compromís amb “un sector que dóna treball a milers de famílies en la nostra província. Per això entenia que havia de coordinar amb la principal associació d’exportadors tant aquesta declaració institucional, com altres mesures que anirem desenvolupant per a garantir que el sector citrícola continue sent una locomotora del desenvolupament provincial”.

El president de la Diputació, que manté contactes regulars amb el sector, ha assegurat que “som especialment sensibles a les necessitats del sector de la producció i exportadors citrícoles, perquè és clau en el teixit econòmic provincial i volem continuar col·laborant perquè puguen augmentar els seus ingressos per l’exportació en la campanya que ara comença”.

Augment quota exportació

Per a això, tal com ha reiterat Moliner durant la trobada amb el president de la patronal, “des de la Diputació treballarem conjuntament amb tots els agents del sector per a trobar les vies que permeten un augment de la quota d’exportació de la nostra producció”.

Ara que acaba de començar la campanya forta d’arreplega de la taronja tenim que, entre tots, buscar les fórmules que permeten incrementar la capacitat dels exportadors provincials i, amb això, reforçar un sector que tanta ocupació genera a la nostra província”, ha reivindicat el president del Govern provincial.

Quatre punts de suport

Per a això, tal com inclou la Declaració institucional que s’aprovarà en el Ple ordinari del mes d’octubre, la Diputació instarà el Govern d’Espanya i la Unió Europea a iniciar els tràmits pertinents perquè no es faça efectiva la mesura inclosa dins de l’Acord comercial amb el sud d’África que generarà competència deslleial.

De la mateixa manera, se sol·licitarà a ambdues administracions dur a terme les accions oportunes davant la Unió Europea per a compensar econòmicament el sector citrícola provincial, alhora que se sol·licitarà a la Unió Europea que establesca una línia de finançament específic per a poder emprendre la reconversió de les plantacions de les varietats que puguen veure’s més afectades.

Finalment, dins la declaració conjunta impulsada per Moliner, junt amb tots els grups polítics de la corporació, s’instarà el Govern central a adoptar els acords necessaris que permeten la flexibilització de les exportacions de cítrics als Estats Units per mitjà de la reducció d’aranzels.

Imprimir Imprimir