La UJI valida l’aposta de la Diputació per les carreres de muntanya com a motor vertebrador amb un congrés especialitzat | Diputación de Castellón

Contenido principal | Contingut principal
Facebook Youtube Flickr Twitter           
135 identitats, una província única

La UJI valida l’aposta de la Diputació per les carreres de muntanya com a motor vertebrador amb un congrés especialitzat

14 d’octubre. El treball impulsat per la Diputació de Castelló a l’hora de convertir l’entorn muntanyós de la província en un gran escenari esportiu a l’aire lliure tindrà avui en la UJI una nou impuls a través de la tercera edició del Congrés Internacional de Carreres per Muntanya, que comença aquesta vesprada i es prolongarà durant tot el cap de setmana.

A partir de les 16.30 hores, desenes d’esportistes i referents nacionals i internacionals de l’esport de muntanya participaran en una jornada organitzada pel Servei d’Esports de la UJI, el Club de Carreres de Muntanya Desert Amunt i Penyagolosa Trails en la que el diputat d’Esports, Luis Martínez, estarà present com a representant “d’un model d’actuació liderat per Javier Moliner i que ha permés fer de l’esport de muntanya un vertader motor vertebrador de l’interior de la província”.

Des de la Diputació sempre hem cregut que el nostre territori, per la seua orografia, clima i instal·lacions és el millor escenari esportiu que hi ha a Espanya. Per això, junt amb els clubs esportius de la província, hem convertit el gran potencial natural i turístic de l’esport en un eix estratègic provincial per a desenvolupar el territori i generar riquesa i oportunitats al nostre interior”, ha detallat Martínez.

Més de tres milions d’impacte

Així, durant el congrés tindrà principal rellevància l’explotació turística de les carreres per muntanya dins d’un bloc en què s’analitzarà l’aspecte social i l’impacte turístic i generador de riquesa d’aquestes proves esportives.

En aquest sentit, el diputat d’Esports ha recordat que només en 2015 el Govern provincial va fer possible la celebració de més de 60 proves esportives de muntanya que van generar a la zona de l’interior de la província un benefici superior als tres milions d’euros.

El nostre interior posseeix un entorn muntanyós privilegiat i el treball impulsat pel nostre president a l’hora d’afavorir aquest entorn i potenciar el seu impacte en la societat està donant els seus fruits. A través de les competicions esportives estem generant noves oportunitats econòmiques, de creixement i laborals per a les nostres localitats de l’interior”, ha significat Martínez.

Campionat del Món Ultra Trail 2018

Martínez ha destacat que aquesta estratègia provincial per unir esport i turisme arribara a la seua culminació d’ací a dos anys, quan Castelló es convertesca en la seu del Campionat del Món d’Ultra Trail en 2018. Aquesta prova, possible gràcies al treball conjunt del Govern provincial i Penyagolosa Trails, facilitarà als establiments hotelers de la província uns ingressos directes de com a mínim dos milions d’euros i unes 15.000 pernoctacions durant els dies de celebració de l’esdeveniment.

Reconeixement del sector

Cal recordar, a més, que en la seua última gala anual, la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) va reconéixer l’aposta de la Diputació de Castelló per millorar el desenvolupament econòmic de l’interior de la província a través de l’esport de muntanya.

Imprimir Imprimir