La Diputació reforçarà el 27 d’octubre la seua aposta per unir turisme i cultura davant l’èxit de la gala de Curtmetrant | Diputación de Castellón

Contenido principal | Contingut principal
Facebook Youtube Flickr Twitter           
135 identitats, una província única

La Diputació reforçarà el 27 d’octubre la seua aposta per unir turisme i cultura davant l’èxit de la gala de Curtmetrant

 12 d’octubre. La gala de la IV edició del Festival Curtmetrant alçarà el seu teló el dijous 27 d’octubre per a reconéixer el talent creatiu del sector cinematogràfic castellonenc i, de la seua mà, convertir el cine en un recurs turístic per als municipis de la província. I ho farà en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló després que en la passada edició el Teatre Principal es quedara xicotet, amb més de 200 persones sense poder accedir, després del creixement i l’excel·lent acollida que està rebent aquesta iniciativa impulsada pel Govern provincial.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat que aquesta cita ja consolidada amb el cine provincial “ha sabut unir a la perfecció el turisme i la cultura a través de la gran pantalla. Curtmetrant, a més d’una impuls i una font d’oportunitats per al talent dels nostres cineastes, és un aparador per a la nostra província i les seues virtuts turístiques”.

En aquest sentit, Sales ha ressaltat “el calat turístic d’un certamen cinematogràfic que s’ha convertit en la nostra província, i des de la seua primera edició, en un recurs més per a dinamitzar el territori alhora que s’ompli de cine l’interior de la província”.

Promoció turística de l’interior

No en va, tal com ha destacat el vicepresident de Cultura, “el pròxim dia 27 arribarà la culminació d’una edició que, no obstant això, porta mesos generant oportunitats i ingressos a la nostra província”.

Per a això, els sis curts finalistes en l’edició d’enguany s’han rodat íntegrament a municipis de la zona de l’interior. Els pobles de Benassal, Sant Mateu, Xodos, les Useres, Artana i Bejís s’han convertit en grans platós a l’aire lliure i el seu veïnat en improvisats actors i actrius.

Cal destacar, com a símptoma de consolidació d’aquest certamen liderat per Javier Moliner en la seua estratègia per generar sinergies entre cultura i turisme per a dinamitzar la província, que en les primeres fases de Curtmetrant l’organització va rebre un total de 22 guions participants.

Premis ‘made in Castelló’

En aquest edició, la Diputació de Castelló ha incrementat el seu compromís amb el cine ‘made in Castelló’ a través d’un augment en la dotació econòmica destinada al festival. Així, mentres les ajudes inicials per al rodatge han passat dels 700 als 900 euros per director, al Premi Oficial del Jurat s’han sumat 200 euros fins als 1.700, mentre que el premi del públic puja fins als 500 euros.

Imprimir Imprimir