La Diputació potencia la seua aposta per la transparència a l’iniciar el treball perquè els ajuntaments complesquen les noves exigències | Diputación de Castellón

Contenido principal | Contingut principal
Facebook Youtube Flickr Twitter           
135 identitats, una província única

La Diputació potencia la seua aposta per la transparència a l’iniciar el treball perquè els ajuntaments complesquen les noves exigències

14 d’octubre. La Diputació de Castelló vol fer arribar a tots els municipis de la província els valors i principis impulsats per Moliner i que han convertit la institució en un referent en matèria de transparència i bon govern. Amb tal objectiu, el Govern provincial ha iniciat avui a Morella la primera de les tres jornades tècniques per mitjà de les que afavorirà la formació i difusió dels valors i principis associats a la transparència i l’ètica pública i el retre comptes entre els ajuntaments de la província.

L’objectiu, tal com ha ressenyat el diputat responsable de Transparència, Luis Martínez, no és un altre que el de “fer que tots els ajuntaments de la província, sense importar la seua dimensió, s’embeguen dels principis estratègics sobre els quals es fonamenta el Govern de Javier Moliner i tinguen tots els recursos necessaris per a implantar el retre comptes i el bon govern en la gestió municipal”.

Per a això, el centre CEDES de la capital de la comarca dels Ports acull avui la jornada ‘Les tres claus de la transparència: una anàlisi jurídica, tecnològica i arxivística’, amb un triple enfocament que permetrà els consistoris complir la llei fent propis els principis de transparència “i inclús anar un pas més enllà i convertir-se en una administració modèlica en la seua relació amb el veïnat, obrint la seua gestió de bat a bat i fent del retre comptes un comú denominador de les seues polítiques”.

Acord impulsat per Moliner

Cal destacar que aquesta jornada, que tindrà la seua continuïtat el 16 de novembre en el CEDES de la Vall d’Alba i el 13 de desembre en el CEDES de Segorbe i que estan organitzades per part del Servei d’Innovació de la Diputació, és fruit de les gestions realitzades pel president del Govern provincial per a fer realitat un conveni de col·laboració entre la Diputació i la Conselleria de Transparència de la Generalitat Valenciana.

Així, de la coordinació d’ambdues administracions en matèria de transparència es derivaran els tres pilars bàsics sobre els quals articular l’aplicació dels principis de transparència a tots els municipis: un programa formatiu per a personal públic, la prestació del servei als municipis per a la millor aplicació de la transparència i el suport a totes les iniciatives per millorar eixa transparència, entesa no sols com el millor accés a la informació, sinó també com la millor manera de retre comptes per part dels gestors públics en els distints nivells de l’Administració.

Referent nacional

Les jornades tècniques s’enquadren dins de l’estratègia establida per la Diputació a fi “de continuar fent d’aquesta casa un referent nacional en matèria de transparència i bon govern”. En aquest camí cap a “una institució més transparent, ètica, participativa i pròxima amb la gent”, el passat mes de setembre es va aprovar un Model d’integritat institucional, que ha de guiar les decisions dels polítics i personal públic de la Diputació.

Cal recordar que en aquest camí de regeneració democràtica, la Diputació va activar fa poc més d’un any un portal de transparència (transparencia.dipcas.es), que té ja 107 indicadors per a garantir el retre comptes i rep més de 100 visites diàries. “Són totes accions estratègiques adreçades a afavorir la confiança de la gent, promovent la seua participació i l’accés a tota la informació, reforçant d’aquesta manera l’ètica en la gestió d’allò públic”.

Imprimir Imprimir