La Diputació multiplica les oportunitats turístiques de Vilafamés gràcies a la recuperació de més de 40 d’obres del Museu | Diputación de Castellón

Contenido principal | Contingut principal
Facebook Youtube Flickr Twitter           
135 identitats, una província única

La Diputació multiplica les oportunitats turístiques de Vilafamés gràcies a la recuperació de més de 40 d’obres del Museu

11 d’octubre. La Diputació de Castelló, a través del seu Servei de Restauració, s’ha bolcat amb Vilafamés per a fer del Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni (MACVAC) un reclam turístic de primer nivell per al municipi i la zona. Amb aquest objectiu, des de febrer d’enguany la institució provincial ha fet possible amb el treball del seu departament de conservació i restauració l’exposició de més d’una quarantena d’obres que es trobaven emmagatzemades en el MACVAC.

En aquest sentit, el vicepresident de Cultura, Vicent Sales, ha posat en valor la labor del Govern Provincial “com a principal aliat en la recuperació de l’art i la cultura a la província. Recuperar l’art és recuperar una part del nostre patrimoni per a convertir-la en una eina de dinamització territorial i un recurs turístic de primer nivell”.

Per a això, arran del conveni subscrit entre el Servei de Restauració de la Diputació i l’espai museístic, s’ha procedit a implementar millores en el centre a través de quatre línies d’actuació. Així, a mésde l’estudide l’estat de conservació dels fons i el posterior condicionament d’obres en exposició permanent i exposició temporal per mitjà de la realització d’intervencions de caràcter puntual; també s’ha procedit a l’execució de tasques de conservació preventiva i al desenvolupament d’intervencions de conservació-restauració en peces amb importants problemes de conservació.

Aquestes peces corresponen a autors de reconegut prestigi provincial i nacional com ara Salvador Sòria, Teixidor, Molina Ciges, Viola, Concha Benedito, Beatriz Guttman, Antoni Coll, Xavier Bertomeu o Ángela Garcia Codoñer.

A més, fruit de l’esforçat treball realitzat pel personal del Servei de Restauració Provincial en la recuperació de diverses peces, el MACVAC ha pogut acollir exposicions com ara ‘Dones. Entrant al Museu’, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, de la col·lecció Vidal-Valle o ‘El Convent, Espai d’art de Vila-real: Entre l’abstracció geometritzant i la figuració gestual’, la qual té més de 30 obres i estarà oberta al públic fins al 8 de gener de 2017.

Treballs programats per a 2017

No en va, dins del conveni de col·laboració firmat entre el Museu de Vilafamés i el Govern provincial s’han programat tasques de recuperació que possibilitaran que dos projectes expositius vegen la llum l’any que ve. El primer, en relació als fons del Museu de la Solidaritat Salvador Allende de Xile depositats en el MACVAC i un altre entorn de la figura de Vicente Aguilera Cerni, el qual tindrà lloc en el MACVAC i la Nau de la Universidat de València.

En definitiva, tal com ha destacat Sales, “es tracta de traure tot l’art que s’amaga a la nostra província i convertir-lo en un element diferencial del nostre territori i una eina de generació d’oportunitats i desenvolupament”.

Imprimir Imprimir