La Diputació convertirà Castelló en la capital europea de l’art contemporani gràcies a Marte | Diputación de Castellón

Contenido principal | Contingut principal
Facebook Youtube Flickr Twitter           
135 identitats, una província única

La Diputació convertirà Castelló en la capital europea de l’art contemporani gràcies a Marte

17 d’octubre. Castelló centrarà totes les mirades del món de l’art nacional i internacional del 17 al 20 de novembre, amb motiu de la tercera edició de la fira internacional d’art contemporani Mart. Quatre jornades durant les quals la ciutat, gràcies al treball conjunt de Diputació i Ajuntament, es convertirà en la capital europea de l’art gràcies a un ampli programa artístic que donarà forma a l’única convocatòria d’aquesta importància a la Comunitat Valenciana i una de les més prestigioses del panorama nacional.

Així ho ha destacat el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, durant la presentació d’una iniciativa que “en tan sols tres anys s’ha fet un merescut espai en el calendari cultural nacional posicionant la nostra província a l’avantguarda d’aquest tipus d’expressions artístiques”.

La fira -ha afirmat Sales- converteix cada una de les seues exposicions en un argument per a socialitzar l’art, divulgar la seua qualitat i brindar-li’l al públic castellonenc en la que és una oportunitat única per a gaudir d’exposicions de prestigi internacional”

Per a això, Mart presenta un total de 43 propostes artístiques que dibuixaran una completa programació que la converteix en el gran esdeveniment de la reflexió de l’art contemporani. Així, l’Auditori i Palau de Congressos es convertirà en l’epicentre d’una fira organitzada per 687 Utòpica SL, en col·laboració amb el Govern provincial i que oferirà a les visites “una oportunitat única per a consumir cultura de primer nivell sense eixir de la província”.

Més de mig centenar d’artistes

En aquest sentit, tindrà fins a sis espais diferents en què es podrà gaudir de l’obra de més de mig centenar d’artistes i entre els quals destaca ‘Curated, amb un total de 20 estands que integren una selecció de projectes comissariats amb quatre propostes d’artistes; ‘Base’, amb una selecció de 10 mostres expositives de caràcter internacional i ‘Orbital’, un espai per a exposicions institucionals en què participarà la institució provincial a través del seu Servei de Restauració.

La fira, a més, traurà l’art de les exposicions a través de tres espais en què, per exemple en ‘Laboratory’, es reflexionarà sobre l’art amb jornades de conferències, presentacions de llibres i taules redones. En ‘Curiosity’, el videoart serà el protagonista gràcies a la col·laboració de ‘Caracol Studio’, de Buenos Aires mentres que ‘Social’ oferirà un complet programa d’intervencions performatives i actuacions musicals que, sense anar més lluny, es clausurarà amb un concert especial de la Banda Municipal de Castelló.

Imprimir Imprimir