La Diputació avançarà liquiditat a 126 municipis de la província en 2017 perquè presten la millor atenció al seu veïnat | Diputación de Castellón

Contenido principal | Contingut principal
Facebook Youtube Flickr Twitter           
135 identitats, una província única

La Diputació avançarà liquiditat a 126 municipis de la província en 2017 perquè presten la millor atenció al seu veïnat

12 d’octubre. La capacitat de gestió econòmica que demostra la Diputació de Castelló des que Javier Moliner va assumir la presidència permetrà que el pròxim exercici ja siguen 126 els municipis de la província que podran disposar a principis de l’any 2017 de major liquiditat econòmica per a garantir els serveis i una major atenció a les necessitats del seu veïnat.

El diputat d’Hisenda, Salvador Aguilella, ha explicat que aquest servei, al qual ha sol·licitat sumar-se ara l’Ajuntament d’Altura, permetrà els municipis sol·licitar una bestreta de tresoreria corresponent fins al 75% de l’avanç de la recaptació d’impostos com ara l’impost sobre activitats econòmiques (IAE) i l’impost sobre béns immobles (IBI), que els ajuda a gestionar la Diputació.

Es tracta de facilitar la gestió municipal avançant una important quantitat econòmica als ajuntaments perquè puguen prestar serveis i fer front a pagaments a proveïdors sense la necessitat d’haver ingressat per endavant els impostos municipals”, ha detallat Aguilella, qui ha argumentat que aquest servei és possible gràcies “a l’estat sanejat dels comptes provincials”. Cal tindre en compte que és el propi Govern provincial el que els ingressa dels seus propis comptes la major part de l’avanç econòmic que sol·liciten els ajuntaments per a poder garantir els serveis al seu veïnat el primer semestre de l’any.

En aquest sentit, el diputat d’Hisenda ha destacat com “aquesta glopada d’aire fresc que suposa l’avanç de tresoreria per a les arques dels ajuntaments, fa que els recursos de tresoreria d’aquesta casa, fruit de la seua excel·lent gestió, vagen a parar directament als comptes corrents dels nostres pobles i, per tant, als serveis que aquestos ofereixen directament a la gent”.

Més de 35 milions només enguany

Aguilella ha posat en valor la utilitat d’un servei que aquest curs ha liquidat un total de 35.212.890 euros a 53 municipis de la província, dels quals 27.418.360,30 euros han sorgit de fons propis de la institució provincial. Per a l’import restant, menys de vuit milions d’euros, els ajuntaments adherits al programa han pogut obtindre un crèdit amb un interés exigu, al 0,09%.

Aquest servei ha permés que l’excel·lent gestió econòmica de la Diputació, acompanyada pel treball encomiable del seu personal, repercutesca directament als pobles de la província sense importar la seua dimensió”, ha significat.

Respecte d’això, Aguilella ha reiterat el compromís de la institució provincial “amb tots i cada un dels municipis de la província”, com a prova el fet que dels 35 milions avançats, el 38%, 13,4 milions d’euros, han estat transferits a localitats que superen la barrera dels 20.000 habitants.

Imprimir Imprimir