Reglament Orgànic, Ordenances i Transparència | Diputación de Castellón

Contenido principal | Contingut principal
Facebook Youtube Flickr Twitter           
135 identitats, una província única

Reglament Orgànic, Ordenances i Transparència

 

Reglament Orgànic

  • Este nou Reglament s’ha dut a terme de forma conjunta amb els tres grups polítics representats en la Diputació (PP, PSPV i Compromís) .
  • Inclou com principals novetats la celebració anual del Debat sobre l’Estat de la Província així com una Convenció d’Alcaldes amb caràcter bianual.
  • El nou document regeix el funcionament intern de la corporació provincial i les pautes per a millorar la transparència institucional.
  • L’article 13 del reglament establix que la Diputació celebrarà anualment, exceptuant l’any en què se celebren eleccions municipals, un Ple extraordinari per al Debat sobre l’Estat de la Província, en el qual es debatran assumptes d’interés provincial relacionats amb l’àmbit competencial de la institució. En ell, el president realitzarà una exposició sobre la situació general de la província i les línies de la seua acció de govern, iniciant-se un debat amb la resta de grup.
  • L’article 49 exposa que el president de la Diputació convocarà, amb caràcter bianual, una Convenció d’Alcaldes on es debatran exclusius assumptes de competència municipal i es donarà la paraula als alcaldes i alcaldesses que ho sol·liciten. Esta trobada pretén donar continuïtat a la Cima de Cabanes, celebrada en 2011, d’on van sorgir propostes com la redefinició de competències de les administracions locals, debatuda després a nivell autonòmic i nacional.
  • És la primera Diputació a Espanya que incorpora un reglament orgànic amb un apartat específic de transparència per a conéixer els comptes i treball exercit per tots els diputats.
  • Acords com els aconseguit trauen la voluntat de diàleg i consens de la institució provincial i el seu president, qui anteposa el compromís per esta terra i el servici al ciutadà als interessos partidistes.

  REGLAMENT ORGÀNIC DIPCAS

Ordenança Administració Electrònica

Transparencia institucional

 

El compromís de la Diputació darrere d’aconseguir el major grau de transparència institucional s’ha consumat dedicant íntegrament un capítol del seu Reglament Orgànic a la Transparència Institucional.

Es tracta del Capítol VIII que consta de dos articles. L’art. 50, que arreplega la informació sobre actuacions i acords provincials i l’art. 51, que tracta sobre la informació que haurà de contindre la pàgina web de la Diputació per a afavorir la transparència de la Institució.

Transparencia Institucional

 

Descàrrega articles sobre Transparència Institucional en el Reglament Orgànic

Art. 50. Informació sobre actuacions i acords provincials. ART50 Transparencia Institucional

Art. 51. Informació que haurà de contindre la pàgina Web de la Diputació per a afavorir la transparència de la Institució. ART51 Transparencia Institucional

 

 

Imprimir Imprimir