Diputació i Ajuntament col·laboren per a atraure més de 30.000 persones a Castelló a través de la II Mostra d’Arts Escèniques | Diputación de Castellón

Contenido principal | Contingut principal
Facebook Youtube Flickr Twitter           
135 identitats, una província única

Diputació i Ajuntament col·laboren per a atraure més de 30.000 persones a Castelló a través de la II Mostra d’Arts Escèniques

10 d’octubre. La Diputació, de la mà de l’Ajuntament de Castelló, omplirà a partir del dijous, i fins al diumenge, la capital de la província de cultura a través de la segona edició de la Mostra d’Arts Escèniques. Més de 200 actuacions amb la música i el teatre com a principal reclam, que inundaran la ciutat d’activitat gràcies a aquesta convocatòria impulsada per la institució provincial en col·laboració amb el consistori i que s’ha convertit, amb només una edició, en “un gran referent cultural d’oci i, en clar revulsiu econòmic i turístic per a la ciutat amb desenes de milers d’espectadors”.

El vicepresident de Cultura, Vicent Sales, ha presentat avui un esdeveniment que “més enllà del seu innegable pes cultural, amb propostes teatrals i musicals per a tots els públics, ofereix a la ciutat un recurs dinamitzador que es preveu mobilitze més de 30.000 persones”. “La Diputació continua apostant per la promoció i dinamització cultural als 135 municipis de la província i en aquest cas és la ciutat de Castelló la que es beneficiarà directament d’aquesta política del Govern provincial”, ha explicat Sales.

Capital cultural de la Mediterrània

Per a això, entre els dies 13 i 16 d’aquest mes la II Mostra d’Arts Escèniques convertirà Castelló en la capital cultural de la Mediterrània amb un festival de carrer que proposarà centenars d’actuacions en horari de matí, vesprada i nit. “L’objectiu no és un altre que el de posar en valor la cultura com a element dinamitzador del territori i fer-ho convertint la capital de la província en un gran escenari viu”, ha ressenyat Sales.

El festival, que proposarà un mosaic d’innumerables estils musicals i teatrals, inclourà, entre altres, actuacions de blues, tango, rumba, soul, swing, chanson francesa, pop, freak xou, guitarra espanyola, piano, dansa i ball contemporani.

Aposta per la iniciativa cultural

Cal destacar que aquesta segona edició de la Mostra d’Arts Escèniques arriba després del “rotund èxit” del passat any i és conseqüència de “l’aposta de la Diputació per abanderar la iniciativa cultural a la província i la defensa d’aquells elements culturals amb què més s’identifica la nostra gent”.

En aquest sentit, Sales ha recordat que aquesta convocatòria, possible gràcies a la implicació del Govern Provincial, és la successora del festival Castelló Mare Nostrum ideat per la Diputació en 2014 per a dinamitzar l’activitat cultural de la capital i “traure, com bé s’ha demostrat, milers de persones als carrers per a gaudir d’una completa i variada programació teatral i musical”.

Imprimir Imprimir