Castelló Ruta de Sabor obrirà el rebost de 35 productors locals a més d’un centenar de professionals de la restauració | Diputación de Castellón

Contenido principal | Contingut principal
Facebook Youtube Flickr Twitter           
135 identitats, una província única

Castelló Ruta de Sabor obrirà el rebost de 35 productors locals a més d’un centenar de professionals de la restauració

11 d’octubre. El major aparador gastronòmic de la província de Castelló obrirà el dilluns les seues portes per a reforçar el sector agroalimentari. Fins a la data, un total de 35 productors locals integrats dins de la marca provincial Castelló Ruta de Sabor ja han confirmat la seua participació en la I Fira Gastronòmica amb l’objectiu de multiplicar les seues oportunitats empresarials i de donar a conéixer la qualitat i varietat dels seus productes entre més d’un centenar de professionals del comerç, la distribució i la restauració.

El diputat responsable de Castelló Ruta de Sabor, Pablo Roig, ha destacat “l’excel·lent acollida” que la iniciativa provincial ha tingut entre els productors associats a aquest segell identificatiu de la qualitat gastronòmica provincial. “Més del 50% dels productes que es comercialitzen sota el paraigua de Castelló Ruta de Sabor estaran presents en una jornada que afavorirà sinergies entre productors i professionals del sector alimentari multiplicant les oportunitats de creixement d’un sector vital per al desenvolupament territorial de la província”, ha reiterat el diputat.

Varietat i qualitat

En aquest sentit, Roig ha avançat que a través dels estands habilitats per a l’ocasió es descobriran als visitants la qualitat i excel·lència de productes provincials tan variats com les melmelades de temporada, licors, cerveses artesanes, vins, olis, torrons, allioli, tòfones, creïlles, tomata de penjar, carxofa de Benicarló, aigua, rosquilletes o creïlles fregides.

La nostra província, territori de mar i muntanya, s’ha convertit per mereixement en el rebost de la Mediterrània i és vital que siguem nosaltres els primers a valorar el que tenim i assaborir el nostre patrimoni gastronòmic”, ha recalcat el diputat.

Comercialització productes locals

No en va, tal com ha destacat Roig, aquesta I Fira Gastronòmica Castelló Ruta de Sabor és una eina de suport als productors de la província “però també un espai d’oportunitats perquè els professionals del sector alimentari aposten per distribuir aquestos productes en els seus canals de distribució. Gràcies a aquesta convocatòria, aquelles persones que tinguen un bar o restaurant, una botiga especialitzada o vullguen comercialitzar el sabor de Castelló i la qualitat dels nostres productes en les seues botigues podran conéixer-los tots en un mateix espai”.

Cal assenyalar que tots els professionals del sector de l’alimentació i la restauració que estiguen interessats a assistir-hi, han d’enviar un adreça electrònica amb les seues dades personals a castelllorutadesabor@dipcas.es. De la mateixa manera, la fira tindrà un estand de Castelló Ruta de Sabor perquè tots els productors no adscrits a la marca puguen conéixer millor aquesta iniciativa liderada per Javier Moliner, a fi de potenciar el sector agroalimentari de la província com un sector estratègic en el desenvolupament i creixement del territori.

Gasma, amfitrió gastronòmic

L’esdeveniment tindrà lloc en les instal·lacions d’un estret col·laborador de la Diputació com és Gasma i el seu Campus de Gastronomia i Management Culinari de la Mediterrània. Es tracta d’un espai d’investigació i innovació, adreçat al desenvolupament del sector Gastronòmic i Culinari de l’arc mediterrani. Cal recordar que els xefs Quique Dacosta, Ricard Camarena i Susi Díaz, el mestre pastisser Paco Torreblanca, la sommelier Manuela Romeralo i la investigadora del grup CUINA de la UPV, Purificación García, integren el Consell Assessor de GASMA.

Imprimir Imprimir